LINKSSAMLINGER FRA FORENINGEN
Til de fleste af vores nyhedsbreve vedlægger vi også en række links med beskrivelser og eksempler på hvordan du kan arbejde med dem. De mange links omhandler et bestemt tema og er kyndigt udvalgt. Her kan du se et eksempel på, hvordan sådan en linkssamling ser ud - dertil var der arbejdsark.
Thema Märchen Links til Nyhedsbrev 3-2013 Thema Märchen

Bliv medlem her
- så kommer du automatisk med på maillisten og får ca. 8 gange om året vores nyhedsbrev med links, og så får du mulighed for at gå på vores lukkede konference, hvor du kan hente tidligere nyhedsbreve og linkssamlinger :)
 
HJEMMESIDER OG BLOGS
Goethe-Institut Dänemark
Her kan du finde kurser og materialer, få gode ideer, låne bøger og meget andet. Vi samarbejder med Goethe-Instituttet.
Das Bild der Anderen
Et Email-projekt under Goethe-Instituttet. Et moderne penneven-projekt mellem elever i lande med tysk som fremmedsprog. Projektet er i øvrigt startet af foreningens helt egen Annie.
Den Tyske Ambassade
På Den Tyske Ambassades hjemmeside, kan du finde informationer om Tyskland. Ambassadør for Tyskland i Danmark er Claus Robert Krumrei.
Dansk-Tysk Selskab
Med formål om at fremme kendskab til og kontakt med Tyskland, byder Dansk-Tysk Selskab på kurser og andre arrangementer flere gange om året.
EMU
Ministeriet for Børn og Undervisning. Der findes to forskellige sider under tysk for grundskolen, en elevdel og en lærerdel.
Det Danske Kulturinstitut
En selvejende institution støttet af Kulturministeriet, der fokuserer på kultur, kunst og samfund i udlandet
Deutsche Welle
Her kan du finde materiale til at lære tysk og tage tyskkurser online, til undervisningen og meget andet. De har lavet forskellige serier fx. Jojo sucht das Glück og man kan høre dugfriske nyheder (langsamgesprochenen Nachrichten).
Tyskerbloggen
En blog skrevet af Jytte, der har en særlig interesse for det tyske sprog. Bloggen byder blandt andet på tyske kultur, ord og finurligheder. Du kan blandt andet følge med i Wort zum Sonntag.
Schulspiegel
Magazinet Spiegel har en undervisningsafdeling. Man kan her finde materiale, også helt nyt, som kan bruges i de ældste klasser.
Podcasts im Unterricht
Har du mod på at lade dine elever lave deres helt egne Podcasts, er der her både instruktioner, eksempler og links til større sites med tyske podcasts. Antje bag siden har tidligere givet kurser i Danmark.
Gesellschaft für deutsche Sprache
Die Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS) ist eine politisch unabhängige Vereinigung zur Pflege und Erforschung der deutschen Sprache. Seit ihrer Gründung im Jahre 1947 sieht sie es als ihre Aufgabe an, in der Öffentlichkeit das Bewusstsein für die deutsche Sprache zu vertiefen und ihre Funktion im globalen Rahmen sichtbar zu machen. Die GfdS hat sich zum Ziel gesetzt, die Sprachentwicklung kritisch zu beobachten und auf der Grundlage wissenschaftlicher Forschung Empfehlungen für den allgemeinen Sprachgebrauch zu geben.

European Centre for Modern Languages (ECML) – Kontaktpunkt Danmark
ecml.dk

Det Europæiske Center for Moderne Sprog under Europarådet (ECML) er en unik institution der har som mission at fremme excellence og innovation i sprogundervisningen. Det danske ECML Kontaktpunkt fungerer som bindeled mellem det europæiske netværk og de danske undervisningsmiljøer.

www.tysklaerer.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net